اگر در منطقهای معتدل زندگی میکنید و میخواهید تقریبا در تمام طول سال جشنوارهای از گل داشته باشید پس گل کاغذی همان چیزی است که میخواهید.
این گیاه را میتوان بر روی طاقچه های چوبی، گلدان، نردهها، پوشش زمین یا حتی به صورت بونسای نگهداری کرد.
زیباترین چیزی که درباره گیاه گل کاغذی وجود دارد گلهای رنگارنگ آن است، چیزی که در واقع برگهای این گیاه محسوب میشوند و نام دقیق آنها برگک است که گلهای سفید و کوچک این گیاه در داخل آن است.
اگر شرایط نگهداری از این گیاه به خوبی فراهم شود از اوایل بهار تا اواسط تابستان گل میدهد.
همه چیز در مورد گل کاغذی
نام فارسی : گل کاغذی
نام علمی: Bouguainvillea glabra
نام انگلیسی : Bouguainvilla
خانواده: Nyetaginaceae
گل کاغذی یک تک درختچه مانند گرمسیری است که اگر در آب و هوای مناسب کشت شود، مدت ۱۱ ماه از سال با گل های رنگارنگ شکوفا می شود. گیاه گل کاغذی به خاطر کاسبرگهای ظریف و کاغذ مانندش به این نام خوانده میشود. گل كاغذی بومی برزیل است و دارای گونه های مختلف می باشد.
گل کاغذی یکی از گیاهان پرطرفدار در ایران است که به رنگهای مختلف دیده میشود. این گل زیبا هم در آپارتمان بصورت گلدانی نگهداری می شود و هم در فضای سبز باغچهها و محیط باز به صورت یک درختچه رونده و رو به بالا به صورت دیواری قابل کشت است. گل کاغذی بسیار مناسب برای ساخت بونسای میباشد. بونسای گل کاغذی را میتوان با هرس و سیم بندی مناسب ایجاد کرد.
نور مورد نیاز گل کاغذی: این گیاه برای رشد خوب و از همه مهمتر برای گلدهی به نور زیاد و حداقل۵ ساعت آفتاب مستقیم در روز نیاز دارد و در منزل نزدیک پنجره ی جنوبی جای مناسبی برای این گیاه است گیاهان رشد کرده در سایه و نور کم دارای رشد علفی زیاد و گلدهی کم میشود این گیاه به ۴۰۰۰ فوت کندل نور نیاز دارد
آب دهی گل کاغذی:
گل کاغذی گیاهی با تحمل بالاست است و میتواند کم آبی را به خوبی مدیریت کند. این گیاه ترجیح میدهد که هر سه یا چهار هفته یک بار آب زیادی را بگیرد به جای اینکه در بازه زمانی کوتاه آبیاری شود.
آب دادن خوب در فصل رشد این گیاه (بهار تا تابستان) باعث سالمتر بودن و گل دادن بیشتر این گیاه میشود.
این گیاه اصلا دوست ندارد که دائما در خاکی خیس بماند برای همین بهتر است بین نوبتهای آبدهی خاک گیاه خشک شود. هفتهای یک بار خاک گیاه را با انگشت خود امتحان کنید تا میزان رطوبت را متوجه شوید و اگر دو سانت بالایی خشک بود زمان آب دادن به گیاه است.
دمای مناسب برای گل کاغذی:
دمای ایده آل برای گل کاغذی 30 درجه سانتی گراد است. به سرما حساس بوده و در مناطق با سرمای زیر صفر درجه باید در زمستان به گلخانه منتقل شود. در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری می توان آن را در فضای آزاد کاشت. پس در شهرهایی مانند اهواز و آبادان و … میتوانید این گیاه را در حیاط هم بکارید.
تکثیر گل کاغذی:
گل کاغذی از طریق قلمه، خواباندن زمینی یا هوایی و کوپیوند (پیوند جوانه) قابل افزایش است. در حالت عادی قلمه های چوب سخت برگ دار که ضخامت آن به اندازه یک مداد باشد، به طول ۱0 تا ۱۵ سانتی متر استفاده میشود. وضعیت ریشه دهی قلمه ها بستگی به رقم دارد به طوری که بعضی ارقام به سختی ریشه میدهند.
بهترین زمان برای تکثیر این گیاه از اواسط بهار تا اوایل تابستان می باشد. گل کاغذی از طریق قلمه، خواباندن زمینی یا هوایی و کوپیوند (پیوند جوانه) قابل افزایش است. قلمه های انتهایی یا ساقه ای را به اندازه ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر، با یک چاقوی تیز یا قیچی باغبانی، از گیاه مادری جدا کنید. ابتدا قلمه ها را در پودر هورمون ریشه زایی فرو ببرید. سپس هر قلمه را در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتیمتر حاوی حدود ۲۴ درجه سانتیگراد نگاه دارید.
همچنین قلمه باید در شرایط نور مناسب و کافی، ولی دور از تابش مستقیم خورشید قرار گیرند تا از سوختگی و پژمردگی گیاه جلوگیری شود. زمانی که ریشه دهی انجام شد، کیسه پلاستیکی را بردارید و در گلدانی با قطر دهانه ۱۳ سانتیمتر و کمپوست گلدانی با پایه پیت قرار دهید.
خاک مناسب برای گل کاغذی:
شما میتوانید از خاک های سبک که در بازار وجود دارد استفاده کنید و یا ترکیب خاک برگ + پیت ماس+ پرلیت و مقدار کمی خاک باغچه و ماسه را استفاده کنید از ویژگی های خاک، سبک بودن، زهکشی بالا و در صورت امکان اسیدی بودن می باشد، گل کاغذی در خاک قلیایی به خوبی گل نخواهد داد. پس حتما برای آن خاک اسیدی (pH بین سطح 5.5 تا 6.0) فراهم کنید تا هم میزان جذب مواد مغذی بالا برود و هم گلدهی ان بیشتر شود.
تغذیه و کود دهی گل کاغذی:
در طول فصل تابستان و فصول رشد، گل کاغذی را با کودی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز باشد، هر هفته یا هر دو هفته یک بار کود دهی کنید. کودهایی که مواد غذایی را آرام و به تدریج در خاک آزاد میکنند، هم انتخابهای خوبی هستند.
سیستم ریشه ای گل کاغذی ضعیف است بنابراین برای تقویت ریشه های این گل از کود های کامل شامل عناصر میکرو مثل آهن میتوان استفاده کرد همچنین برای گل دهی بهتر است از کودهای فسفر و کود کریستالون آبی در فصل رشد استفاده کرد به یاد داشته باشید کود دهی زیاد از کود کامل و کودهای نیتروژن دار باعث به تاخیر افتادن گل دهی میشود.
آفات گل کاغذی:
شتهها در اوایل بهار ممکن است به گیاه گل کاغذی حمله کنند. بهترین راه برای مبارزه با آنها تمیز کردنشان با آب است.
کرمهای ابریشم نیز ممکن است به این گیاه آسیب بزنند. این کرمها سبز، قهوهای یا سبز-زرد و بسیار کوچک هستند.
آنها شبانه به برگهای گل کاغذی حمله میکنند و آنها را میخورند.
انواع گونه های گل کاغذی
بوگینولا داری ۲۵۰ گونه مختلف در سراسر جهان است که بر اساس اندازه به سه دسته تقیم میشوند و هر کدام ویژگی هیا خاص خود را دارد.
گل کاغذی کوتوله : گونه های کوتوله رو برای ورودی منازل و محل کار ، دیوارها ، سبدهای آویزان مورد استفاده قرار میدهند و بخاطر مینیاتوری بودنشان آنها را به عنوان بونسای هم مورد استفاده قرار میدهند.
گل کاغذی بدون خار : از این گونه برای پوشش محیطی استفاده میکنند یکی از رایج ترین گیاه از این گونه Miss Alice هست که به سنگاپور سفید هم معروف می باشد.
گل کاغذی غول پیکر : از شاخ های ضخیم این گل که به درخت شبهات دارد برای کوهنوردی هم استفاده میشود یکی از گونه های رایج غول پیکر Bougainvillea است که با نام بانوی بارینگ شناخته میشود.