همستر (Hamester) یک حیوان کوچک و بازیگوش بوده که جثه ای مابین موش و خرگوش دارد. آنها جزیی از خانواده موش سانان هستند به همین دلیل به آن موش بزرگ نیز گفته میشود. همستر حيواني كوچك و بسيار جذاب و زيبایی است موش همستر در رنگ هاي گوناگون ازجمله سفيد، طلائي، سياه، كرم است كه از خانواده جوندگان است همسترها همه چیزخوار(omnivorous) مي باشد.
قفس همستر
قبل از اینکه همستر را به خانه بیاورید قفس و تمام لوازم آن را آماده کنید و به محض آوردن حیوان او را به خانه جدیدش منتقل کنید.
به خاطر داشته باشید که ممکن است همسترتان به محض ورود به خانه جدید و با روبرو شدن با انواع صدا ها و بوهای جدید از خود واکنش نشان دهید بنابراین کمی به آن زمان دهید تا با محیط جدید خود را وفق دهد.
محیطی که در آن قفس همستر قرار دارد باید نه زیاد سرد و نه گرم باشد و دور از نور خورشید و سایر حیوانات خانگی باشد.
همسترها نیز مانند انسان ها از فضای بزرگ و تمیز خوششان می آید بنابراین یک قفس آکواریومی (شیشه ای ) به ابعاد 50*65 برای او به نظر مناسب می آید همچنین ارتفاع قفس باید به گونه ای باشد که نتواند از قفس فرار کند بهترین اندازه برای ارتفاع قفس یا اکواریوم 30 سانتی متر است.
کف قفس باید با خاک اره نرم یا تراشه های نرم چوب یا ماسه نرم که رطوبت را جذب می کنند پوشاند. هرگز از موادی مانند خاک گربه یا روزنامه یا خرده چوب ذرت یا زیر انداز های معطر برای کف قفس همستر استفاده نکنید زیرا باعث بروز حساسیت می شود.
ظرف آب و غذای حیوان باید به طور مرتب تمیز و ضدعفونی شود همچنین باید به گونه ای باشد که آب و غذا در کف قفس به آسانی ریخته نشود.
همسترها معمولا عادت دارند که اضافه غذای خود را در گوشه کنار قفس پنهان کنند و اگر کف قفس را هفته ای یکبار تمیز نکنید این مواد به مرور فاسد شده و باعث بیماری همستر می شود.
همسترها حیوانات تمیزی هستند و در صورت تربیت می توانند در یک جای خاص از قفس خود ادرار و مدفوع کرده و تمیز کردن قفس را برای شما راحت کنند.
غذای همستر
غذای همستر,همستر,دست آموز كردن همستر
موش همستر حيوان صرفهجويي بوده و علاقه زيادي به پرخوري ندارداحتياجات غذايي همسترها بسيار شبيه به رت است. همسترها در انتخاب غذا سختگير نبوده و تقريبآ همه چيز خوارند. با اين حال همستر علاقه زيادي به تخممرغ، برنج، گوشت و سيبزميني دارد. همستر حيوان صرفهجويي بوده و علاقه زيادي به پرخوري ندارد.
با وجود اين براي اينكه بتوانيد تا حدودي سلامت و نشاط موش همستر را تأمين كنيد بايد جيره مناسبي كه شامل پروتئين، كربوهيدرات، چربي، ويتامينها و مواد معدني ضروري باشد برايش مهيا كنيد.
بیماری ها و سلامت انواع همستر
همستر ها به سرعت سرماخوردگی را از انسان ها واگیر می گیرند. بنابراین افرادی که سرما خورده اند را از قفس همستر دور نگه دارید.
به طور مرتب به نظافت فضای داخل آکواریوم رسیدگی کنید و همیشه آن را تمیز و مرتب نگه دارید و باقی مانده غذاها را قبل از فاسد شدن از قفس جمع کنید.
همستر ها نسبت به جابجایی محل زندگی خود بسیار حساس هستند و ممکن است حتی دچار بیماری به نام دم خیس یا wet tail شوند که در صورت عدم رسیدگی و درمان ظرف 48 ساعت می تواند کشنده باشد.
از آنجایی که همستر ها اندازه کوچکی دارند، باید مراقب باشیم تا بیمار نشوند، چرا که بیماری در آن ها خیلی زود به وضعیت حاد می رسد. این جوندگان در کل سالم هستند و خیلی بیمار نمی شوند ولی در ادامه به بعضی از بیماری هایی که در آن ها شایع است می پردازیم.
یبوست
اگر دیدید همسترتان ظاهر خشنی دارد، احتمالا به یبوست مبتلا شده است که برای درمان آن بهتر است در رژیم غذایی حیوان، غذاهایی که فیبر بالایی دارند را اضافه کنید و اگر این عارضه درمان نشد حتما آن را پیش دامپزشک ببرید.
اسهال
اگر به همسترتان بیش از مقدار لازم غذا هایی با رنگ سبز بدهید، دچار اسهال می شود که از طریق حذف غذاهای سبزی که فیبر زیادی دارند، باید برنامه آن را به حالت تعادل برسانید و به جای آن غذاهای مقوی به او بدهید.
چگونه با همستر خود دوست شویم
همانطور که گفته شد، باید با همستر خود نرم صحبت کنید. علاوه بر این باید کمکم دست خود را وارد قفس کنید. این کار را با تغییر روزانه غذا و آب و همچنین جایگزین کردن اسباببازیهای قدیمی با اسباببازیهای جدید انجام دهید. شما همچنین باید بستر کثیف او را تعویض کنید.
و از همه مهمتر، شما باید به همستر خود غذای مخصوص همستر برسانید (treats). مقداری غذا در نوک انگشتان دست خود بریزید و آن را در مقابل او قرار دهید تا با دهانش با آنها بازی کند؛ اما هرگز نوک انگشتانتان را به همستر نرسانید، بگذارید او به سمت شما بیاید.
در این مرحله پیوندی بین شما و همستر ایجاد میشود. این کاملاً طبیعی است زیرا همسترها فقط به کسی اعتماد میکنند که با آنها خوب رفتار میکند. همچنین تماشای همستر درحالیکه با دندانهای کوچک خود در تلاش برای جویدن غذاست، برای شما لذتبخش خواهد بود. در کل مرحلهی دوم در مورد این است که همستر به حضور دست شما در قفس عادت کند.
محاسن نگهداری همستر در خانه
1.همستر را نسبت به حیوانات دیگر می توان با هزینه ی کمتری تهیه نمود و هزینه های نگهداری موش همستر نیز کم می باشد
2. برای نگهداری همستر فضای کمی نیاز است و با توجه به زندگی های امروزی برای نگهداری در آپارتمان موش همستر به عنوان یه حیوان خانگی مناسب است.
همه کالا ها دقیقا 50% تخفیف در حراج پایان سال خانومی!
تخممرغ تازه را زیر قیمت بازار از اسنپمارکت بخرید!
3. حمل و نقل همستر آسان بوده و با توجه به اینکه فضای کمی اشغال می کنند و مزاحمتی ایجاد نمی کنند این امکان که در مسافرت ها موش همستر همراه صاحب خود باشند نیز وجود دارد (البته جابجایی برای همستر استرس زاست)
4. موش همستر نیاز به مراقبت های بهداشتی کمتری در قیاس با حیواناتی مثل سگ ها و پرنده ها دارند.
معایب نگهداری همستر در خانه
1. یکی از معایب اصلی نگهداری همستر به عنوان حیوان خانگی عمر کوتاه همستر است که با توجه به رابطه ی عاطفی که صاحب حیوان با موش همستر بر قرار می کند موجب ناراحتی صاحب همستر می شود در مقایسه با کاسکو که عمری حدود 50 سال و سگ سانان که طول عمری حدود 20-14 سال دارند.
2. همستر قابلیت برقراری رابطه با صاحب خود را داشته ولی در مقایسه با حیواناتی چون کاسکو که با دیدن صاحب خود اسم او را صدا میزند و یک سگ که با دیدن صاحب خود به سمت او می دود و از دیدن صاحب خود ابراز شادی می کند. همستر ها در این گونه ابراز احساسات نسبت به صاحب خود قدرت کمتری دارند. البته موش همستر نیز تربیت پذیرند. مثلاً اینکه همستر با دیدن صاحب خود به روی دو پا بایستند و یا روی دو پا به سمت عقب حرکت کنند.
3. از دیگر معایب نگهداری همستر در جایگاه یک حیوان خانگی این است که اکثر طول روز را به استراحت و چرت زدن می گذرانند (به دلیل اینکه همستر ها حیواناتی شب زی nocturnal هستند) که البته این عادت همستر در اسارت و شرایط منزل تا حد کمی دستخوش تغییرات می شود.