ایرج نوذری هنرمند فعال در عرصه های مختلف هنری از جمله بازیگری، دوبله، اجرا، و همچنین موسیقی می باشد، وی پسر منوچهر نوذری بازیگر و دوبلور پیشکسوت و معروف ایرانی است که توانست قدم در راه پدر گذارده و به خوبی این مسیر را طی نماید و به محبوبیت و شهرت دست پیدا کند. او بازیگر سریال «مسافری از هند» بود که با این بازی به شهرت رسید.
ایرج نوذری از جمله بازیگران پیشکسوت و باسابقه کشورمان می باشد که در عرصه های مختلف مجری گری، گویندگی، موسیقی و بازیگری فعالیت دارد، هر چند تمرکز بیشتر او بر روی هنرپیشگی بوده و در این زمینه از موفقیت بیشتری هم برخوردار می باشد، اما در سایر زمینه های گفته شده نیز فعالیت داشته و توانسته عملکردی رضایت بخش داشته باشد.
ایرج نوذری بازیگر و قهرمان کونگ فو متولد ۷ اسفند سال ۱۳۴۲ است و اصالتا کاشانی است. او مدرک کارشناسی ارشد زبان شناسی دارد.
ایرج نوذری به زبان های سانسکریت، هندی، اردو، اسپانیایی، فرانسوی، انگلیسی و ترکی مسلط است.
در ابتدا مردم تصصور می کردند که ایرج نوذری به دلیل معروف بودن پدرش توانسته وارد فعالیت هنری بشود، ولی او پس از فعالیت هایی که داشت خودش را به همه اثبات کرد.
خانواده ایرج نوذری
پدرش منوچهر نوذری است. منوچهر نوذری متولد ۱۰ اردیبهشت ۱۳۱۵ و درگذشت ۱۶ آذر سال ۸۴ می باشد. او دوبلور، هنرپیشنه، مجری و کارگردان ایرانی بود.
خواهرش نازنین استاد دانشگاه است دو سال در اسپانیا زندگی کرده است یک سال در مدرسه فرانسویها درس خوانده است. ایرج نوذری در سال 1370 با یک زن اسپانیایی ازدواج کرد و دو دختر به نام های دلناز و دلربا دارد که در خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند.
تحصیلات، فعالیت ورزشی ایرج نوذری
ایرج نوذری در رشته ورزشی کونگ فوی نیز صاحب رتبه قهرمانی می باشد که توانسته نام خود را علاوه بر درخشش در عرصه های هنری در زمینه ورزش نیز به شهرت برساند و در این رشته رزمی استاد گردد، از دیگر مهارت های آقای نوذری می توان به تسلط او به زبان های هندی، فرانسوی، اردو، اسپانیایی، سانسکریت، انگلیسی اشاره نمود. او در حال حاضر رئیس امور بین الملل کونگ فوی ایران می باشد، در ماه مهر ۱۳۹۴ در طی مسابقه ای اسب دوانی حادثه ای برای وی رخ داد و مشکل ساز شد.
فعالیت در دوبله و موسیقی
آقای نوذری از فروردین ماه ۱۳۵۵ مشغول به فعالیت در دوبله شد، پدر وی مرحوم منوچهر نوذری با وی در این رابطه مخالفت داشته است، اما با وجود این، هنرمند نوذری در این حرفه فعالیت نموده و تا کنون کم و زیاد همچنان این فعالیت ادامه دارد.
وی در موسیقی نیز فعال است، از جمله استاد بودن در ضرب های هندی نظیر طبله و تبلا، و ضرب های کوبه ای بوده، وی در فیلم های سینمایی: گفتگو با باد و موسیقی، سیکل ران، و موسیقی متن مسایقه ستاره ها، موسیقی سریال مسافری از هند نوازنده موسیقی بود.
شروع بازیگری
اولین حضور نوذری برمی گردد به سال 1370 كه در دو فیلم “اوینار”(شهرام اسدی) و “آخرین تلاش”(سیامك اعتمادی) ایفای نقش كرد. او ظاهرا بعد از این دو فیلم به خارج از كشور سفر كرد و حضور دوباره اش در سینما با 12 سال تاخیر همراه شد.
یکی از موفق ترین بازی های او در سریال مسافری در هند شد که در زمان خودش بسیار پربیننده شد.
مهاجرت ایرج نوذری
بعد از تجربه دو سینمایی و ازدواج تصمیم گرفت برای ادامه زندگی و تحصیل به خارج از کشور بود که مدتی از مهاجرت 12 ساله اش در کشور هندوستان گذشت.
البته در این بین در دو سریال «سرنخ» و «جدی نگیرید» حضور کوتاهی را هم داشت.
بازگشت طوفانی به ایران
اولین تجربه او بعد از بازگشت به ایران بازی در سریال «مسافری از هند» در سال 1382 بود
سریال مسافری از هند با 96% بیننده ، پربیننده ترین سریال پس از انقلاب در تلویزیون ایران بود که کارگردانی بخش های هندی آن نیز برعهده آقای نوذری بود.
شهرت با مسافری از هند
اما شهرت بسیار زیاد ایرجنوذری برای بازی در سریال مسافری از هند بود یک سریال دراماتیک و عاشقانه که از شبکه سوم سیما در سال ۱۳۸۱ پخش شد
کاری از قاسم جعفری به تهیه کنندگی صدیقه صحت که به پربیننده ترین سریال تلویزیونی تاریخ ایران لقب گرفت و بیش از ۹۶ درصد بیننده های تلویزیون را به خود جذب کرده بود
در این مجموعه نقش عموی سیتا را بازی میکرد داستان این کار درباره دو کاراکتر به نام سروش و سیتا بود سروش در حالیکه نامزد دختر دایی اش می باشد برای تحصیل به هندوستان میرود و در آنجا دختر هندی به نام سیتا از او خواستگاری میکند و به یکدیگر علاقمند میشوند و با سیتا به ایران میاید که ماجراهای برایش به وجود می آید.
آثار ایرج نوذری
سینمایی
اوینار (۱۳۷۰)
آخرین تلاش (۱۳۷۰)
ملاقات با طوطی (۱۳۸۲)
فریاد در شب (۱۳۸۲)
باجخور (۱۳۸۲)
کافه ستاره (۱۳۸۳)
رازها (۱۳۸۳)
این ترانه عاشقانه نیست (۱۳۸۴)
آکواریوم (۱۳۸۴)
عاشق (۱۳۸۵)
ملودی (۱۳۸۶)
دوستی از جنس آتش (۱۳۸۸)
آخرین سرقت (۱۳۸۹)
لاله (۱۳۹۲)
تلویزیونی
سرنخ (۱۳۷۵ کیومرث پوراحمد)
پدر خاک (۱۳۸۰–۱۳۷۹ نادر کجوری)
مسافری از هند (۱۳۸۱ قاسم جعفری)
نقش بر آب (۱۳۸۱–۱۳۸۲ عبدالله باکیده)
کلانتر (۱۳۸۲ محسن شاهمحمدی)
کلانتر ۲ (۱۳۸۴ محسن شاهمحمدی)
ریحانه (۱۳۸۴ سیروس مقدم)
گلریزان (۱۳۸۵ مسعود رشیدی)
اغما (۱۳۸۶ سیروس مقدم)
کلانتر ۳ (۱۳۸۸ محسن شاهمحمدی)
ملکوت (۱۳۸۹ محمدرضا آهنج)
جدی نگیرید
شاید برای شما هم اتفاق بیفتد
برنامه تلویزیونی
ستارهها (١٣٨۲–١٣٨۴)
از کی بپرسم (۱۳۸۸)
در این مطلب شما عزیزان را با بیوگرافی ایرج نوذری یکی از بازیگران موفق و باسابقه ایرانی آشنا نموده ایم، امیدواریم از خواندن زندگینامه این هنرمند نهایت لذت را برده باشید.