سوشی چیست؟
سوشی یکی از معروف ترین غذاهای ژاپنی است. سوشی از غذاهای فینگرفودی است و در حقیقت به غذایی گفته می شود که از برنج خاص سوشی و ترکیب سبزیجات، ماهی و حتی میوه تهیه می شود.
سوشی، خوراکی برنجی در آشپزی ژاپنی است و آمیزه ای است از برنج پخته ی ژاپنی با چاشنی سرکه، چندین گونه خوراک دریایی (بیشتر خام)، سبزیجات و تخم مرغ که به صورت سرد خورده می شود.
روش اول برای تهیه سوشی
مواد لازم:
۳۰۰ گرم برنج سوشی
۴ قاشق غذا خوری سرکه برنج
۲ قاشق غذا خوری شکر قهوهای
۳ قاشق غذا خوری سس مایونز
۱ قاشق غذا خوری سس سویا
۴ ورقه جلبک سوشی
۱ عدد خیار
۲۰۰ گرم گوشت ماهی سالمون (دودی)
۱ عدد آووکادو
۲ عدد پیازچه
دستور تهیه:
برنج رو به صورت کته نرم میپزیم. در یک طرف ۳ قاشق سرکه و شکر رو خوب با هم مخلوط کرده و به پرنج پخته شده اضافه میکنیم و میگذاریم تا برنج اندکی سرد بشه.
قاشق سرکه رو با سس مایونز و سویا سس به خوبی مخلوط میکنیم.
ورقههای جلبک رو بر روی سطح صاف و نچسبی پهن میکنیم. بهتر از حصیر سوشی که مخصوص این کار است استفاده میکنیم.
دست خود رو اندکی خیس کرده و مقداری از برنج را با دست برمی داریم و بروی ۳/۴ جلبک پهن میکنیم. دقت کنید بهتره ضخامت برنج بیشتر از ۲ سانتی متر نباشه.
مخلوط سس مایونز رو با قاشقی بر روی برنج پخش میکنیم و سپس ماهی دودی، آووکادو، خیار، پیازچه رو بصورت لایه لایه کنار هم بروی برنج قرار میدیم.
سپس یک سمت جلبک رو گرفته و به آرومی اون رو رول میکنیم. برای چسبوندن دو لایه جلبک به یک دیگر میتونید از اندکی آب استفاده کنید تا رولها باز نشه.
با یک چاقوی بسیار تیز رول خود رو به قطعات کوچکتر تقسیم میکنیم.
روش دوم برای تهیه سوشی
مواد لازم
برنج مخصوص سوشی : دو لیوان
سرکه برنج : ۸۰ میلی لیتر
نمک : دو قاشق مربا خوری
شکر : چهار قاشق مربا خوری
جلبک مخصوص سوشی : یک بسته
سس سویاو وازبی : مقداری
هویج باریک برش داده شده : یک عدد
خیار باریک بریده شده : یک تا دو عدد
آووکادو : یک عدد
ماهی سالمون خام یا دودی و ماهی تن
طرز تهیه سوشی
ابتدا برنج را چند بار بشویید و با دو برابر آب اجازه دهید بپزد و در زمان پخت مرتب هم بزنید تا ته نگیرید سپس پس از کشیده شدن آبش حرارت را خاموش کرده و سرکه و نمک و شکر را با هم مخلوط کنید و بر روی برنج بریزید حالا بر روی آن دمکنی قرار دهید و اجازه دهید بدون حرارت به مدت ده دقیقه دم بکشد.
در این فاصله زمانی تمام سبزیجات گفته شده را باریک و بلند خرد کرده و همچنین ماهی را نیز خرد کنید سپس بر روی میز کار جلبک ها را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید به گونه ای که طرف براق آن زیر کار قرار بگیرید، حالا جلبک ها را بر روی حصیر مخصوص سوشی قرار دهید.
در این مرحله از طرز تهیه سوشی یک کاسه آب کنار دست تان قرار دهید و پس از سرد شدن برنج دست تان را خیس کنید و از برنج برداشته سپس روی جلبک پخش کنید و از قسمت جلو یک سانت خالی بگذارید سپس ماهی و سبزیجات خرد شده را بر روی آن بچینید و با کمک حصیر آن را رول کنید، پس اینکه کاملا رول شد با کمک دست آن را سفت کنید.
حالا با چاقوی تیز خیس رول ها را به اندازه های دو سامنتی متری برش دهید و با سس سویا و یا وازبی میل کنید.
روش سوم برای تهیه سوشی
مواد لازم
برنج : دو سوم لیوان
سرکه برنج : سه قاشق
شکر : سه قاشق
نمک : یک و یک دوم قاشق چای خوری
جلبک نوری : چهار ورق
خیار بدون پوست : یک عدد
آووکادوی خرد شده : یک عدد
طرز تهیه سوشی
داخل یک آبگردان یک و یک سوم لیون آب بریزید سپس اجازه دهید بجوشد حالا برنج را داخل آن بریزید زمانی که برنج نرم شد آن را از روی حرارت بردارید و آبکش نمایید، حالا داخل ظرف دیگری سرکه برنج، شکر و نمک را با هم ترکیب کنید و مخلوط را بر روی برنج بریزید.
در این مرحله حالا فر را بر روی دمای ۱۵۰ درجه سلسیوس گرم نمایید، سپس جلبک ها را روی سینی فر قرار دهید و اجازه دهید به مدت یک تا دو دقیقه گرم شوند.
حالا یک لایه برنج را بر روی آن پخش کنید سپس خیار پوست کنده را به صورت باریک به چهار قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را روی یک طرف از لایه جلبک بچینید، آووکادو و قطعه های ماهی را نیز به همین صورت بچینید.
در مرحله آخر جلبک ها را کم کم بپیچید تا کاملا رول شود سپس به کمک چاقو رول را به ضخامت های دلخواه برش دهید و نوش جان کنید.
نکته : به دلیل اینکه طعم ماهی خام در سوشی مورد پسند برخی از افراد قرار نمی گیرد بهتر است قبل از استفاده از آن در سوشی کمی آن را کباب کنید و در داخل سوشی قرار دهید.
امیدواریم از طرز تهیه سوشی با سه روش متفاوت نهایت لذت را برده باشید و این غذای دریایی را تهیه و در کنار اعضای خانوده تان میل کنید.
نکات مهم در تهیه سوشی
می توانید از هر نوع ماهی بدون تیغ استفاده کنید.
می توانید از هویج و تربچه نیز در سوشی فوتوماکی استفاده کنید.
آموزش سوشی که به شماداده شد سوشی پایه می باشد.
در تهیه انواع دیگر سوشی می توانید فقط مواد را کم و زیاد کنید.
می توانید سوشی فوتوماکی را بعد از پیچیدن در یخچال قرار دهید و سپس نوش جان فرمائید.