خوراک ماهیچه یکی از غذاهای مجلسی است که درست کردن آن شاید کمی به نظرتان سخت باشد. اگر شما هم با این مشکل مواجه هستید می توانید با دستور زیر یک خوراک ماهیچه حرفه ای درست کنید.
یکی از دغدغه های مهمانی دادن، غذایی است که می خواهید درست کنید. مخصوصا اگر مهمان های خاصی داشته باشید، فکر اینکه چگونه بهترین پذیرایی را از آنها بکنید یک لحظه هم راحتتان نمی گذارد. ما به شما ماهیچه مجلسی را پیشنهاد می کنیم.
مواد لازم برای 4 نفر
ماهیچه گوسفندی 4 عدد
سیر 4 حبه
پیاز 5 عدد بزرگ
چوب دارچین 1 عدد
برگو بو 3 عدد
رزماری چند برگ
زعفران دم کرده ½ فنجان
کره 100 گرم
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
مرحله اول
برای تهیه خوراک ماهیچه مجلسی ابتدا پیازها و سیرها را پوست می گیریم و می شوییم، سپس روی تخته آشپزخانه پیازها را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله قابلمه را روی حرارت کم قرار می دهیم، سپس کره را داخل آن می اندازیم و اجازه می دهیم تا آب شود. در ادامه نصف پیازها را داخل قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شوند .
مرحله سوم
بعد ماهیچه ها را به قابلمه اضافه می کنیم، سپس زعفران دم کرده غلیظ را به همراه رزماری، چوب دارچین، برگ بو، فلفل و سیرها را نیز به آن می افزاییم، سپس باقی پیاز خلالی را هم اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم تا با حرارت بسیار ملایم به مدت 5 ساعت ماهیچه ها بپزند. اصلا به ماهیچه آب اضافه نمی کنیم چون پیازها و خود ماهیچه ها آب می اندازند و نیاز به افزودن آب نیست.
مرحله پنجم
فقط نکته مهم در مورد پخت ماهیچه این است که باید حرارت زیر قابلمه خیلی ملایم باشد و نباید درب قابلمه را در میانه پخت بیش از حد باز و بسته کنیم، چون این کار باعث می شود بخار آب موجود در قابلمه خارج شود.
مرحله ششم
در انتهای پخت کمی از گوشت ماهیچه را تست می کنیم در صورت نرم و مغز پخت شدن آن، نمک غذا را اندازه می کنیم و از روی حرارت قابلمه را بر می داریم و ماهیچه را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با پلو نوش جان کنید.
نکاتی برای تهیه ی ماهیچه
• در این روش پخت، به علت وجود کره و زعفران بوی زهم گوشت گرفته می شود.
• اضافه کردن نمک در ابتدای پخت سبب دیرپز شدن و سفت شدن ماهیچه می شود.
• برای خوشمزه شدن خوراک ماهیچه تان می توانید در اواسط پخت چوب دارچین به آن اضافه کنید.
• برای زیباتر شدن خوراک ماهیچه آن را با استخوان بپزید.
• برای طرز تهیه ماهیچه آبدار میزان آب بیشتری اضافه کنید.
• اجازه بدهید خوراک ماهیچه با حرارت ملایم و به آرامی در زمان بیشتری بپزد.
• بعضی افراد تمایل دارند به خوراک ماهیچه شان رب گوجه فرنگی بزنند. و رنگ آن قرمز باشد، بنابراین نیم ساعت قبل از خاموش کردن خوراک تان به آن رب گوجه ی سرخ شده اضافه کنید.
• در پخت ماهیچه بهتر است پیاز زیاد و به صورت خلالی استفاده شود تا عطر و طعم پیاز در آن باقی بماند.
• برای خوراک ماهیچه می توانید از چاشنی آبلیموترش تازه استفاده کنید.