تهیه سرکه سیب خانگی شاید در نگاه اول زمان بر و کمی سخت باشد ولی اگر جرات یکبار درست کردن آن را پیدا کنید متوجه می شوید این کار نه تنها سخت نیست بلکه در نهایت طعمی را تجربه می کنید که در هیچ فروشگاهی نمی توانید این طعم و مزه را پیدا کنید.
آشنایی با خواص سرکه سیب
پیش از پرداختن به طرز تهیه سرکه سیب، لازم است یک مطلب را در نظر داشته باشید. سرکه سیب خواص فراوانی دارد. مثلا میتوانید به درمان رگهای واریسی شما کمک کند. میتواند با برنامه ای صحیح و حساب شده، وزن شما را کم کند. به علاوه، تقویت سیستم ایمنی بدن، سم زدایی کبد و بهبود هضم غذا فقط چند نمونه مختصر از خواص بیشمار این سرکه مفید هستند. با این وجود نباید فراموش کنید که به هر حال سرکه سیب، یک ترکیب اسیدی است و استفاده بی رویه از آن میتواند آسیب زننده باشد. بنابراین حد تعادل را در مصرف آن نگه دارید.
مواد لازم سرکه سیب
سیب ۳ کیلو گرم
شکر ۳ قاشق غذاخوری
آب جوشیده سرد به مقدار کافی
مرحله اول
برا تهیه سرکه سیب خانگی ابتدا سیب ها را می شوییم، سپس درون آبکش قرار می دهیم و اجازه می دهیم سیب ها کاملا خشک شوند. در ادامه سیب ها را به ۴ قسمت تقسیم می کنیم، سپس هسته و ساقه آن را جدا می کنیم.
مرحله دوم
حالا هر قسمت از سیب را به ۲ قسمت تقسیم می کنیم. در ادامه یک ظرف شیشه ای مناسب انتخاب می کنیم، سپس درون آن را با دستمال خشک کرده و استریل می کنیم. در ادامه درون ظرف را برای تخمیر سرکه شکر می ریزیم.
مرحله سوم
در این مرحله سیب ها را درون ظرف روی شکر قرار می دهیم. در ادامه آب جوشیده شده را تا اندازه ای که روی سیب ها را بگیرد اضافه می کنیم. توجه داشته باشید کمی از ظرف باید خالی بماند. در ادامه روی ظرف را با یک پارچه تمیز پوشانیم.
مرحله چهارم
حالا دور پارچه نخی را با کش فیکس می کنیم تا گازی که حاصل از تخمیر سرکه است از شیشه خارج شود. در ادامه شیشه را در مکانی تاریک و گرم به مدت ۷ روز قرار می دهیم. در ادامه پس از گذشت این مرحله پارچه روی شیشه را بر می داریم.
مرحله پنجم
در این مرحله برای آن که سیب ها روی آب نمانند تا کپک بزند یک درب پلاستیکی درون شیشه روی سیب ها قرار می دهیم، سپس یک جسم سنگین روی آن قرار می دهیم تا به سیب ها فشار وارد کند و پایین بروند.
مرحله ششم
حالا مجددا روی شیشه را با پارچه نخی می پوشانیم، سپس با کش پارچه را فیکس می کنیم و به مدت ۲۰ روز درون مکانی تاریک و گرم قرار می دهیم. در ادامه پس از گذشت این زمان پارچه روی سرکه را بر می داریم.
مرحله هفتم
توجه داشته باشید سفیدی های روی سرکه کپک نیست در صورتی که موادی به رنگ سبز یا سیاه روی سرکه وجود داشت به این منظور است که سرکه کپک زده است. در ادامه آبکش را روی یک کاسه مناسب قرار می دهیم.
مرحله هشتم
در نهایت سرکه سیب را درون آبکش یا صافی می ریزیم تا سرکه صاف و یکدست شود. در ادامه سرکه را درون بطری می ریزیم و می توانیم به مدت ۳ هفته تا ۶ ماه در جای تاریک و خنک نگهداری کنیم. نوش جان.
نکات مهم تهیه سرکه سیب خانگی
• برای تهیه ی سرکه سیب، سیب ها حتما سالم و بدون گندیدگی و خرابی باشند. هرچه سیب ها سالم و شیرین باشند سرکه ی با کیفیت تری خواهید داشت.
• هرچه سیبها رسیدهتر و شیرینتر باشند، سرکه بهتری خواهید داشت.
• حتما قبل از خرد کردن سیبها، آنها را در آب سرد بشویید.
•. هرچه سیب بیشتری بردارید سرکه بیشتری خواهید داشت، اما برای اولین بار بهتر است با ۳ سیب امتحان کنید.
• اگر از سیب ارگانیک استفاده میکنید، لازم نیست هسته و چوبش را جدا کنید.
• برای تهیه ی سرکه سیب می توانید سرکه اضافه نکنید. در این صورت مدت بیشتری طول می کشد که سرکه عمل بیاید امکان دارد 7-8 ماه یا حتی 1 سال طول بکشد.
• هر چقدر سیب ها بیشتر له شده باشند و آب آن ها گرفته شود و سرکه به آن اضافه کرده باشید و در دمای مناسب قرار بدهید سرکه سیب شما زودتر عمل می آید.
• می توانید برای اینکه فرآیند تخمیر سریع تر شود اندازه ی کف دست نان سنگک روی سیب های درون دبه بگذارید.