برای تهیه سیر ترشی به روش اصولی به مواد اولیه سرکه طبیعی، سیر و نمک دارید، ولی برای تهیه سیر ترشی فوری به موادی به جز مواد نام برده نیاز است. سیر ترشی پس از چند سال، مزهای شیرین و بافتی نرم پیدا میکند که برای به وجود آوردن این حالت نیاز به موادی شیرین و سرکههای تیره رنگ است.
استفاده از سرکههایی مانند سرکه خرما و سرکه انگور بهترین روش برای داشتن سیر ترشی تیره و اضافه کردن موادی مانند شکر، شیره، نبات یا عسل برای ایجاد طعم شیرین سیر ترشی، لازم است. روشهای مختلفی برای تهیه سیر ترشی فوری وجود دارد. در ادامه با 3 روش تهیه سیر ترشی فوری 40 روزه ، 6 ماهه و 7 ساله آشنا شوید.
مواد لازم برای سیر ترشی 6 ماهه
سیر یک كیلوگرم
سركه حدود یک لیتر
نمک 2 قاشق چایخوری
طرز تهیه سیر ترشی ساده
بوته های سیر، در فصل بهار تازه هست و برای تهیه این ترشی مناسب می باشد . چند لایه از پوست روی آنها جدا كنید تا حبه ها معلوم شوند ولی بوته ها به صورت درسته باقی بمانند و از هم جدا نشوند. به عبارت ديگر، بوته های سیر تنها باید یک لایه پوست داشته باشند و ریشه آن هم گرفته شود.
در فصل های ديگر – كه سیر خشک در دسترس می باشد – به مدت یک روز آن را بخیسانید. بعد ریشه و پوسته های اضافی را بگیرید و آن را در آبکش بریزید تا خشک شود.
درصورتی که بوته ها ناصاف و فرورفته باشند، بهتر است آنها را دانه دانه كنید تا ناهمواری ها و دورریز آن ها گرفته شود، بدون آنكه پوستشان را كاملاً جدا كنید.
بعد سیرها را به طور منظم داخل شیشه بچینید، یک قاشق چایخوری نمک به آن بیفزائید و روی آن سركه بریزید تا كاملاً روی آن را بگیرد. بعد از گذشت چند روز سركه به خورد سیرها می رود و سر آن ها خالی می شود. دوباره سركه اضافه كنید تا ظرف پر شود.
با سپری شد زمان، رنگ سیر تغيير می كند و به طرف قهوه ای می گراید و بعد از چند سال، كاملاً سیاه رنگ و شیرین خواهد شد.
درصورتی که از سركه طبیعی برای تهیه این ترشی استفاده می كنید، سیرترشی باكیفیت بالایی خواهید داشت. این ترشی، دست كم بعد از 6 ماه قابل استفاده است.
طرز تهیه سیر ترشی هفت ساله
مواد لازم جهت تهیه سیر ترشی
سیر 500 گرم
سرکه بالزامیک 2 پیمانه
سرکه خرما 2 پیمانه
سس سویا 2 تا 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه سیر ترشی هفت ساله
در اولین مرحله برای تهیه سیر ترشی به این روش باید بوته های سیر را تمیز کنید. سپس سیرها را خوب خشک کنید.
در مرحله بعدی باید سرکه بالزامیک و سرکه خرما را با هم مخلوط کنید و پس از آن سیرها را به مدت 10 تا 15 دقیقه در سرکه بجوشانید.
فقط یادتان باشد که سیر نباید خیلی نرم و له شود.
در مرحله بعدی سس سویا را به آن اضافه کنید.
اگر دوست داشتید می توانید مقداری زرشک و برگ آویشن تازه برای معطر کردن ترشی استفاده بکنید.
وقتی سیرها خنک شدند آنها را در ظرف مورد نظر ریخته و سپس سرکه را روی آن بریزید.
دقت کنید که سرکه باید روی سیرها را بپوشاند.
حالا باید در ظرف را محکم ببندید و آن را در جایی تاریک بگذارید.
بعد از 40 روز سیر ترشی شما آماده است.
طرز تهیه ترشی سیر فوری 40 روزه
مواد لازم برای تهیه سیر ترشی فوری :
سیر خام 3 کیلو
سویا سس 6 قاشق غذاخوری
نبات 1 تکه
رب انار 1 پیمانه
سرکه بالزامیک یا سرکه قرمز تا حدی که روی سیر را بپوشاند
طرز تهیه سیر ترشی فوری :
در مرحله اول پوست خارجی بوته سیر را بکنید و حسابی شستشو بدهید. بعد بگذارید سیرها خوب خشک شوند و آب نداشته باشند سپس به مدت 10 تا 15 دقیقه سیرها را در مخلوط سرکه و رب انار، نبات و سس سویا بجوشانید البته دقت کنید که سیر نباید خیلی نرم شود. سپس صبر کنید تا سیرها خنک شوند و بعد آن را در ظرف مورد نظر بگذارید و سرکه را روی آن بریزید، سرکه باید روی سیرها را بپوشاند. سپس در ظرف را محکم ببندید و 40 روز در جای تاریک قرار بدهید بعد از 40 روز می توانید از آن استفاده کنید.