مراحل پخت
مرحله اول :
بریم برای پخت یه کیک اسفنجی راحت و خیلی خوشمزه که بهش کیک لطیفه و همین طور کیک بالش پادشاه گفته میشه. مثل همیشه آرد و بکینگ پودر رو مخلوط کرده،سه بار الک میکنیم و میذاریم کنار.کف قالب رو کاغذ روغنی میندازیم.
مرحله دوم :
سفیده و زرده تخم مرغها رو جدا میکنیم.سفیده ها رو با یه پنس نمک،با دور تند همزن هم میزنیم تا وقتی که حجیم و قله ای بشه.وقتی ظرف رو برمیگردونیم نریزه.میذاریمش یخچال.(انگشت سبابه و شست رو داخل نمک کرده و بردارید.به مقدار نمک بین این دو انگشت یک پنس یا پینچ گفته میشه)
مرحله سوم :
زرده ها،شکر و وانیل رو با دور تند سه دقیقه هم میزنیم.با لیسک ظرف رو دور گیری میکنیم که هم تمام مواد یکدست هم بخوره،هم زرده هایی که به دیواره ظرف میچسبن،باعث نشه کیک بعد پخت بوی تخم مرغ بگیره.
مرحله چهارم :
مجدد با دور تند همزن شروع به هم زدن میکنیم.مابین هم زدن،همون طور که همزن روشن و در حال کار هست،آب جوش رو قاشق قاشق اضافه میکنیم.۵ دقیقه به هم زدن ادامه میدیم تا مواد کرم رنگ و کش دار بشه.حالا سفیده رو در چند مرحله به مواد اضافه کرده،با لیسک به صورت دورانی و آرام،در یک جهت،مخلوط میکنیم.
مرحله پنجم :
آرد رو هم در چند مرحله اضافه کرده و به آرامی فقط در حد مخلوط شدن،زیر و رو میکنیم.یکدست که شد داخل قالب ریخته و دو سه بار به سطح کار میکوبیم.به فر از قبل گرم شده انتقال میدیم.دمای ۱۸۰ به مدت نیم ساعت. یا میذاریم داخل فر دستی.
مرحله ششم :
من میذارم داخل توستر ۱۵۰ درجه به مدت یک ساعت،المنت پایین. تا کیک بپزه شربتش رو آماده میکنیم.به این صورت که:داخل قابلمه کوچیکی آب و شکر رو ریخته،روی حرارت میذاریم و هم میزنیم تا شکر ذوب بشه.در نهایت گلاب و زعفران رو اضافه کرده، ۲ دقیقه زمان میدیم کمی غلیظ بشه و بعد از روی حرارت برمیداریم.
مرحله هفتم :
کیک رو بعد از پخت از فر خارج میکنیم.کمی که خنک شد،از وسط برش میزنیم.تمام سطح لایه اول رو به شربت آغشته میکنیم.خامه فرم گرفته رو اضافه کرده و صاف میکنیم.لایه دوم رو روی خامه میذاریم.
مرحله هشتم :
دوباره روی کیک رو شربت زده و با پودر نارگیل یا هر چی دوست دارید تزئین کنید.در نهایت چند ساعت داخل یخچال بمونه و بعد سرو کنید. فوق العاده لطیف و اسفنجی و خوشمزست.نوش جانتون💐
مرحله اول :
کیک شیفون را سلفون پیچی کردم و سه ساعت تو فریزر گذاشتم. خامه قنادی یک کیلویی داشتم بیرون فریزر گذاشتم سه ساعت بعد که مثل بستنی آب شده میشه با همزن برقی دو دقیقه با دور کند و بعد پنج دقیقه با دور تند فرم دادم. البته زمان فرم گرفتن خامه بسته به مارک خامه و قدرت همزن و خنک بودن دمای محیط فرق داره.
مرحله دوم :
از ارتفاع کیک را با خط کش به دو قسمت مساوی تقسیم کرده با خلال دندان علامت گذاشته و با نوک چاقو شکاف می زنیم و با نخ دندان که بین شکاف گذاشتیم لایه ها را جدا می کنیم.صاف و یکدست برش می زنیم.
مرحله سوم :
لایه ها را جدا کرده و کنار می گذاریم.
مرحله چهارم :
داخل ظرف کمی خامه زده لایه اول را گذاشته و آب کمپوت یا شیر یا آب و شکر می زنیم که خامه جذب کیک نشه. بعد روی کیک خامه زده دلخواه موز گذاشته و لایه دوم رو گذاشته دوباره آب میوه و خامه و به دلخواه گردو ریخته و لایه آخر را می گذاریم.
مرحله پنجم :
لایه آخر را گذاشته چک می کنیم که لایه ها کامل روی هم قرار گرفته اند و کج نشده باشند. روی کی و اطراف کیک هم خامه کشی کرده و صاف می کنیم.
مرحله ششم :
روی کیک را به دلخواه تزیین کنید.