مرحله اول :
این بافت کیک اسفنجی دلبر منه
مرحله دوم :
ابتدا فر را از ۲۰ دقيقه قبل از پخت کیک روشن کنید. آرد و پکینگ پودر و یک پنس نمک را هم ۳ بار الک کنید کنار بگذارید تخم مرغ ها رو به محض که از یخچال خارج کردیم باید سفیده و زرده شون رواز هم جدا کنیم چون تا وقتی تخم مرغ سرده جدا بشن اصلا باهم قاطی نمیشن و سفیده خیلی بهتر پف میکنه بعد سفیده ها رو با همزن ۳۰ ثانیه بزنید و کم کم شکر را طی چندمرحله حین زدن سفیده اضافه کنید وقتی شکر تمام شد و سفیده ها به اندازه کافی پف کردن در حدی که اگر ظرف رو برعکس کنیم نریزه
مرحله سوم :
حالا هنگام اضافه کردن زرده هاس روی زرده ها چند قطره وانیل بریزید یا ۱/۴ قاشق چایخوری وانیل شکری بریزید سپس زرده هارو یکی یکی اضافه کنید و و با دور کند همزن از یک جهت مخلوط کنید تا کاملا مخلوط شوند حالا همزن را کنار بگذارید
مرحله چهارم :
قالب در نظر گرفته شده برای این کیک ۱۵ سانت هست که کف قالب رو چرب میکنیم 👈(اصلا دیواره های قالب رو چرب نکنید) من کیکم رو داخل قوطی چای درست کردم حالا از وسط قالب شروع میکنیم مایه کیک رو میریزیم تا تمام شود سعی کنید مایه را یکنواخت در قالب بریزید تا کیک در نهایت کج بالا نیاید و کیک صافی داشته باشیم حالا قالب را در فر از قبل گرم شده به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه بپزید.نسبت به دمای فرها تایم پختن کیک ها متغير هست. من در #فر_دستساز پختم
مرحله پنجم :
بعد از پخت کیک، وقایع کیک خنک شد از قالب خارج کنید اجازه بدید کاملا سرد شود و بعد برش های افقی دهید برای فیلینگ گذاشتن که بهتره همیشه کیک رو از یک شب قبل از خامه کشی بپزید روش رو مشما بکشید بذارید یخچال بعد خارج کنید و برش افقی دهید برای فیلینگ گذاری و خامه کشی. من یک شب قبل کیک رو درست کردم وبعد که خارج کردم ۳ تا برش افقی زدم
مرحله اول :
در مرحله اول زرده و سفیده تخم مرغ ها را کاملاً از هم جدا کنید و هر کدام را در یک کاسه جداگانه بریزید. برای اینکه کیک شیفون بافت نرم و لطیفی داشته باشد، آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید. سپس سه بار آن ها را الک کنید.
مرحله دوم :
در این مرحله سفیده تخم مرغ ها را با یک پیمانه سر خالی شکر مخلوط کنید. سپس به کمک یک همزن برقی به خوبی سفیده و شکر را بزنید تا زمانی که کاملاً پف کند و جای پره های همزن روی آن ها بماند و اگر کاسه را برگرداندید از ظرف نریزد. سپس ظرف حاوی سفیده تخم مرغ زده شده را داخل یخچال بگذارید.
مرحله سوم :
حالا زرده تخم مرغ ها را با وانیل، گلاب و یک پیمانه سر خالی شکر مخلوط کنید و با همزن بزنید تا زمانی که کرم رنگ و پوک شود و حجم آن دو برابر شود.
مرحله چهارم :
در این مرحله ابتدا و کم کم روغن را به مایه زرده تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید. سپس شیر را هم کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله پنجم :
حالا آرد و بیکینگ پودر را که در مرحله اول با هم مخلوط و سه بار الک کردید، در سه مرحله به مایه کیک شیفون اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به خوبی با هم مخلوط شوند.
مرحله ششم :
در این مرحله سفیده تخم مرغ زده شده را طی دو مرحله به مایه کیک شیفون اضافه کنید و به کمک یک لیسک به صورت دورانی مخلوط کنید.
مرحله هفتم :
از 15 دقیقه قبل فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
مرحله هشتم :
ابتدا یک قالب کیک 22 یا 24 سانتیمتری را چرب کنید. سپس مایه کیک شیفون را داخل قالب بریزید و برای 40 الی 45 دقیقه داخل فر بگذارید تا کیک بپزد. (برای صاف شدن سطح کیک حتما نکاتی را که قبلاً برای شما گفتیم مطالعه کنید)