سیب یکی از مشهورترین و سالمترین میوههای روی زمین محسوب میشود. منشأ این میوه آسیای مرکزی است. سیب مقدار زیادی فیبر، ویتامین C و آنتیاکسیدانهای مختلف دارد. مطالعات نشان میدهند که خوردن سیب برای سلامتی بدن فواید زیادی دارد. میتوانید با سیب خام اسموتی و آبمیوه درست کنید. زمانی که به این خواص پی ببرید، قانع میشوید که جملهی: «هر روز سیب بخورید تا از مراجعه به پزشک بینیاز شوید» کاملا درست است. تا پایان مقاله در کنار ما بمانید.
1. خواص سیب بر سلامت استخوان
مصرف میوه ها می تواند افزایش تراکم استخوانها را به همراه داشته باشد که منجر به سلامت استخوانها شود. محققین معتقدند که وجود ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد التهاب در لیست خواص سیب، به افزایش تراکم و قدرت استخوانها کمک میکند.
برخی مطالعات نیز نشان داده که زنانی که در یک وعدهی غذایی خود از سیب تازه استفاده میکردند، نسبت به آنهایی که سیب پوست کنده، سس سیب یا محصولات آن را استفاده میکردند، کلسیم کمتری از دست دادهاند.
2. خواص سیب وافزایش انرژی
قندی که در سیب وجود دارد طبیعی است و فواید زیادی دارد که به هیچ عنوان قابل مقایسه با شیرینیها و قندهای مصنوعی نیست. قند موجود در سیب باعث افزایش انرژی میشود به همین دلیل است که خوردن این میوه صبح زود و قبل از صبحانه توصیه شده و تا آخر شب بدن را سرحال نگه میدارد و انرژی مورد نیاز را تأمین میکند.
3. خواص سیب برای لاغری
سیب سرشار از فیبر و آب است. مطالعهای نشان داده است، افرادی که پیش از وعده ی غذایی خود برشی سیب مصرف میکنند، احساس سیری بیشتری نسبت به افرادی دارند که سیب را به اشکال دیگری مانند سس سیب، آب سیب و محصولات حاوی آن مصرف مینمایند. همچنین این بررسی نشان داده است که افرادی که وعدهی غذایی خود را با سیب شروع میکنند، به طور میانگین 200 کالری کمتر از سایر افراد مصرف نمودهاند.
از خواص سیب؛ این است که حاوی میزان قابل توجهی آب است. درواقع یک سیب در اندازهی متوسط شامل 86% آب است. غذاهای حاوی میزان بالای آب، غذاهای سیرکننده محسوب میشوند. این نوع خوراکیها میتوانند میزان ورود کالری را کاهش دهند؛ به این دلیل که آب علاوه بر ایجاد احساس سیری میتواند تراکم کالری غذاها را نیز کاهش دهد.
4. خواص سیب در تقویت عملکرد قلب
یکی دیگر از فواید سیب، کاهش خطر ابتلا به انواع بیماریهای قلبی می باشد. وجود چربی در رگها باعث ایجاد فشار و در نهایت منجر به بروز بیماریهای گوناگون و سکته قلبی میشود. سیب دارای مقادیری فلاونوئید است که به همراه آنتیاکسیدانهای موجود در آن، از التهاب رگها جلوگیری کرده و در تقویت عملکرد قلب نقش مهمی ایفا میکند.
5. خواص سیب در رفع یبوست
متأسفانه سبک غذایی ناسالم باعث ایجاد عارضه های مختلفی مانند یبوست در بدن میشود. این میوه سرشار از فیبر است و یکی از اصلی ترین خواص سیب، نیز به این ماده معدنی مربوط میشود. با مصرف این میوه و به کمک فیبر شما می توانید از بروز عارضه یبوست جلوگیری کرده یا آن را کاهش دهید.
فیبر در بهبود راندمان دستگاه گوارش اثربخشی قابل توجهی دارد. با توجه به خاصیت سیب، مصرف منظم فیبر به حرکات نرم روده کمک کرده و از ابتلاء به اسهال، یبوست، سندرم روده تحریکپذیر و دیگر اختلالات معده جلوگیری میکند.
6. جلوگیری از آب مروارید
مطالعات گذشته بر این موضوع متمرکز شده بودند، اما مطالعه اخیر نشان میدهد که افرادی که رژیم غذایی غنی از میوههایی که حاوی آنتی اکسیدان هستند، مانند سیب، دارند، ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر احتمال ابتلا به به آب مروارید دارند.
7. پیشگیری از سرطان
سیب در پیشگیری از سرطان ریه نقش چشمگیری دارد. اغلب میوهها و سبزیجات خاصیت ضدسرطانی دارند، اما در این میان سیب یک سر و گردن بالاتر از بقیه است. بر اساس تحقیقات نقش سیب در پیشگیری از سرطان ریه، متمایز و انکارناپذیر است. همچنین در صورت ابتلا به سرطان ریه، سرعت گسترش سرطان را کاهش میدهد.
8. جلوگیری از آسم
فیتوکمیکالها و پلی فنولها، مواد شیمیایی هستند که به سیب خواص درمانی میدهند و میتوانند به بهبود آسم، مشکلات تنفسی و بهبود عملکرد کلی ریهها کمک کنند. تحقیقات نشان میدهد، کودکانی که به طور منظم و مداوم آب سیب مصرف میکنند، به نسبت افرادی که به ندرت آب سیب مصرف میکنند، خطر کمتری برای ابتلا به حملات آسمی و مشکلات تنفسی و خس خس کردن دارند. در مقابل، خوردن کامل سیب به نظر نمیرسد که برای آسم و مشکلات تنفسی و خس خس کردن کودکان مفید باشد.
9. کاهش خطر ابتلاء به سرطان
از دیگر فواید این میوه کاهش خطر ابتلاء به سرطانهای خاص است. از آنجایی که فیبر موجود در سیب در تقویت دستگاه گوارش مؤثر است از خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ جلوگیری میکند. خوشبختانه مطالعات نشان داده است که مصرف این میوه خطر ابتلاء به سرطان ریه و سرطان سینه را نیز کاهش میدهد و به طور کلی سیب، میوهای کاملاً استثنایی در پیشگیری از انواع سرطانها به شمار میآید.
10. فواید سیب برای روده و گوارش
علاوه بر این خواص سیب؛ این میوه حاوی ژنی فیبر به نام پکتین است که مانند یک پروبیوتیک رفتار میکند؛ به این معنا که باکتری مفیدی را در روزه تغذیه میکند. رودهی کوچک این فیبر را در فرایند هضم، جذب نمیکند و به جای آن، به رودهی بزرگ منتقل میشود که میتواند در آنجا به رشد باکتریهای خوب کمک کند. به نظر میرسد که علت عملکرد مناسب سیب در اثر محافظتی آن در برابر چاقی، دیابت نوع 2 و بیماریهای قلبی است.
11. خواص سیب و سم زدایی کبد
ما به طور مداوم سم مصرف می کنیم، چه از طریق نوشیدنی ها و چه از طریق غذاها، و کبد ما مسئول تخلیه این سموم از بدن است.یکی از بهترین چیزهایی که می توانید بخورید و به سم زدایی کبد شما کمک می کند، میوه هایی مانند سیب است که حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و فیبرهای بالایی هستند.
عوارض جانبی مصرف سیب
بعضی از افراد ممکن است با خوردن سیب دچار یک سری ناراحتیها شوند. بهطور مثال، افراد مبتلا به سندرم التهابی روده (IBS) ممکن است بعد از خوردن سیب بعضی مشکلات را تجربه کنند.
علت این موضوع این است که سیب فیبرهایی دارد که در بعضی از افراد منجر به علائم گوارشی از جمله گاز و درد شکم میشود. فروکتوز موجود در سیب هم ممکن است برای افراد مبتلا به ناتوانی در تحمل فروکتوز مشکلآفرین شود.
موارد منع مصرف:
● هسته سیب سمی می باشد آن را با سیب نخورید.
● قند سیب بسیار کندی جذب بدن می شود بنابراین مبتلایان به دیابت از خوردن سیب های خیلی شیرین امتناء کنند و حتما از پزشک خود مشورت بگیرد.
همه چیز در مورد خواص سیب میان وعده ای شگفت انگیز گفته شد. امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.